Završen drugi košarkaški kamp u organizaciji KK Promo Donji Vakuf


Jučer je završen drugi košarkaški kamp “PROMO 2020” koji je uspješno već drugu godinu organizovala Uprava KK Promo Donji Vakuf.

Posljednji, sedmi dan kampa je ujedno bio i najvreliji do sada. Temperatura od 34 C na terenima je natjerala mlade košarkaše i košarkašice da daju sve od sebe, jer bio je to dan takmičenja u svim disciplinama.

Kako reče trener Mirza Oštraković, primjetna je razlika i napredak kod dosta djevojčica, ali i dječaka, posebno najmlađih kategorija u odnosu na prvi ili drugi dan.

Jučer se igralo i takmičilo u disciplinama, JEDAN NA JEDAN, SLOBODNA BACANJA, TRICE, ali najuzbudljivije je bilo takmičenje SKILL CHALLENGE, gdje je na terenu bio postavljen poligon sa raznim preprekama, pa su takmičari morali da pokažu sve što znaju i umiju. Dribling loptom u svim smjerovima, provlačenje s loptom ispod rampi, razne zavrzlame sa koordinacijom pokreta, šut i konačno ulaz u oba smjera. Sve se štopalo i bilježili rezultati uz glasno navijanje iz dubokog hlada.

Nakon proglašenja pobjednika po kategorijama, svim učesnicima su podijeljenje diplome, odnosno zahvalnice, dok su osvajači finala za nagradu dobili po čokoladu.

Pobjednici u takmičenjima na kampu, po kategorijama:

Muškarci

*** 1 na 1 ***
Stariji: Mensur Čavak
Mlađi: Amel Kurić

*** Slobodna bacanja ***
Stariji: Velid Ugarak
Mlađi: Anes Bašić

*** Trojke ***
Velid Ugarak

*** Skill Challenge ***
Stariji: Eldin Imamović
Mlađi: Faris Zahirović

Djevojčice

*** 1 na 1 ***
Starije: Kanita Smajić
Mlađe: Amina Sultanović

*** Slobodna bacanja ***
Starije: Adna Duvnjak
Mlađe: Amna Kulaš

*** Trojke ***
Salihović Nejla

*** Skill Challenge ***
Starije: Ilhana Alkić
Mlađe: Sumejja Mlinarević

Na kraju, učesnicima se obratio trener Oštraković, gdje im je poželio svu sportsku sreću, da se nastavi sa radom i omasovljenjem, kao i trenerima omladinskih selekcija, da što više stečenog znanja sa kampa, prenesu u svakodnevni rad sa djecom. Obzirom da se prof. Užičanin, noć prije zbog privatnih obaveza, oprostio sa polaznicima i trenerima, ovo je ujedno bilo i zvanično zatvaranje ovogodišnjeg ljetnog košarkaškog kampa KK Promo 2020.

Ovom prilikom, Upravni odbor KK Promo se zahvaljuje svim učesnicima, roditeljima, trenerima, demonstratorima i sponzorima na razumijevanju i podršci ovom velikom i uspješnom projektu.