DOBRI RESTORANI 2020.: Za sve one koji žele znati gdje dobro jesti, otvaramo drugu sezonu izbora najboljih bugojanskih restorana!


(Infobugojno) kreće u drugo izdanje izbora najbolji restorani u organizaciji InfoBugojna.

Kada je 2019. godine pokrenut ovaj projekt, prvi svoje vrste u našem gradu, nismo mogli ni zamisliti da će već te prve godine postati i potom ostati najrelevantniji prikaz razvoja restoranske scene u Bugojnu.

Rezultati Dobrih restorana ne samo da su pomogli afirmirati brojne restorane i chefove, nego i dalje služe kao poticaj da se kvaliteta usluge u bugojanskim restoranima podigne na zavidnu razinu.

Ovogodišnjim izborom stoga želimo istaknuti restorane koji su svojim radom u protekloj godini zadržali vjerne goste, ali i stekli poklonike koji im se iznova vraćaju, i to ne samo zbog izvrsne hrane nego i zbog vrhunske usluge i ugodnog ambijenta.

I ove godine biramo restorane koje odlikuje visoka kvaliteta usluge i ponude, ali ih razvrstavamo u pet kategorija.

Restorani koji zavređuju pažnju dijelit će se na restorane visoke kuhinje, tradicionalne restorane, restorane kreativne urbane kuhinje, hotelske restorane visoke kategorije i restorane etničke kuhinje.

Restorane visoke kuhinje predstavljaju gastronomska odredišta u čijim se kuhinjama prate svjetski trendovi, ne samo po pitanju tehnika pripreme hrane nego i načina na koje šhefovi promišljaju i kombiniraju namirnice.

Tradicionalni restorani s druge strane čuvaju recepture specifične za određeno podneblje i nude svojim gostima kvalitetna jela u kojima  Bugojnci već godinama uživaju, što ne isključuje ni njihove modernije inačice.

Restorani kreativne urbane kuhinje uključuju restorane u kojima možete pojesti popularnu uličnu hranu poput pizze, hamburgera, dobrog roštilja ili sličnih modernih jela, a u kojima se trude zadovoljiti sve ukuse i cjenovne kategorije.

Hotelski restorani  obuhvaćaju one koji pružaju maksimum, i u smještaju i u gastronomskom doživljaju. Restorani etničke kuhinje su svi oni koji nude svjetsku kuhinju (indijski, afrički, turski...)

.


Osim kvalitete hrane i njene prezentacije, stručni žiri promatrat će i kako funkcionira servis i kakav je ambijent te nagrađivati cjelokupni doživljaj posjete restoranu.

Svrha ovog izbora je zahvaliti restoranima i chefovima na njihovu predanom radu te najnovijim informacijama potaknuti što veći broj naših čitatelja da obogate svoju svakodnevicu i za posebne prilike odaberu mjesto s popisa Dobrih restorana te pritom dobiju pravu vrijednost za svoj novac.