Humani gest našeg sugrađanina Elvisa Tajara: Obradovao prvačiće za početak škole


Početak nove školske godine obradovao je najmlađe, ali i u teškoj ekonomskoj situaciji zabrinuo mnoge roditelje koji nisu u mogućnosti obezbijediti osnovna sredstva.

Ne baš mala sredstva potrebna su za 'start' u školi, pa je jasno je jasno da je roditeljima i školarcima itekako potrebna podrška.

Naš sugrađanin Elvis Tajar, vlasnik autoprane Harun zbog toga je došao na zanimljivu, prije svega humanu ideju. Elvis je odlučio za 38 školaraca, početnika u Trećoj osnovnoj školi Bugojno obezbijediti po jednu svesku, olovku i gumicu.

Mnogo je onih koji će u školu krenuti bez osnovnih potreba, brojni roditelji su ostali bez posla tokom pandemije koronavirusa, a svjestan svega toga, Elvis je odlučio uraditi potez za svaku pohvalu, potez koji svima nama vraća nadu u bolju budućnost našeg grada i države.

“Želim da probudim svijest i drugih privatnika, te da na ovaj i sličan način tokom pandemije koja nažalost još traje pomognemo prvačićima za početak škole. Sve je više roditelja koji su nezaposleni, te na ovaj način želim prvačićima da poželim sretne početne školske dane.

To je bila moja želja, ostvario sam je i još jednom u moje ime, ime moje porodice i moje radnje autopraone Harun želim svim učenicima sretan početak školske godine“, kazao je Tajar za InfoBugojno.ba. Elvisu sve pohvale, zaista možemo biti sretni i ponosi, a dječiji osmijeh kada se školski materijal uruči zaista nema cijenu. A za Vaš automobil najbolja preporuka – Autopraona Harun Bugojno (060 312 -2810).