Problem oko prijevoza učenika i u Gornjem Vakufu, roditelji ogorčeni


Javljam vam se kao roditelj iz sela Lužani/Gornji Vakuf. Naša djeca ne idu već 3 dan u školu koja je udaljena od Lužana oko 5 km i nalazi se u Pajić Polju.

Vjerovatno ste upoznati s nastalim problemom oko prijevoza učenika preko 4 km do škole koje je finansirala vlada SBK. Novim rebalansom ministar za obrazovanje, nauke, kulture i sporta SBK Bojan Domić da napravi uštedu, smanjio je više od duplo iznos na svega 2.55 KM po učeniku.

 

Vlada bi na račun roditelja prebacila taj iznos i roditelji bi nadoplatili iznos od 5.5 km i taj novac prebacili na račun prijevoznika. Do sad je vlada direktno prebacivala na račun prijevoznika.

Mi roditelji smo upoznali direktora Osnovne škole “Pajić Polje” kao i načelnika Sejada Čauševića da mi nemamo namjeru slati djecu pješke dok se ne riješi prijevoz učenika.

Smatramo sramnu i ponižavajuću odluku vlade SBK koja je odlučila da napravi uštede na našoj djeci.

 

Ovim putem apelujemo na medije da se uključe u ovaj problem kako bi se izvršio pritisak na vladu da riješi problem za prijevoz da se djeca mogu vratiti u svoje školske klupe. Ove navode možete potvrditi kod direktora OŠ “Pajić Polje” Čajdin Saudina. Također kod nas roditelja, poručili su ogorčeni roditelji iz Gornjeg Vakufa.