Nakon Života na vagi, obitelj mu je napravila feštu za pamćenje: ‘novi‘ Matej Petrović nam otkriva što je ostavio kao uspomenu na proliveni znoj


U RTL-ov show "Život na vagi" Matej Petrović ušao je sa 152 kilograma, iz njega izašao sa 67,9 manje i s novostojećih 84,1 ponio titulu pobjednika ovogodišnje turbopraćene sezone.

Ukupno "smlaćenih" 67,9 kilograma nosio je Matej na svom tijelu, gotovo masu jednog čovjeka kojeg je vukao na leđima dugo vremena. Jesu li to sve natukli njegovi zubi? Jesu. Ali odlučio je reći dosta, otjerati pretilost i sve njezine posljedice. I svaka mu čast, momak je u tome i uspio. Četveromjesečna bitka na izoliranom imanju rezultirala je njegovim novim izgledom, zbog kojeg je morao nakon izlaska iz showa krenuti u kompletan šoping.

Sve što je do tada imao odjednom mu je postalo preveliko (XXL) prema broju koji sada s ponosom nosi. Naravno, prije toga ga je obitelj dočekala s feštom za pamćenje, punom delikatesa, carskom gozbom, znate kako to već biva u Slavoniji. Čudesa gastronomije i tradicije nedostajalo nije. Naravno da se mašio, nepce mu je uživalo poslije toliko mjeseci strogog režima prehrane. Ali sve to obilje nije pokolebalo okosnicu koju je stekao u showu. Umjerenost. No, da se vratimo na priču o šopingu, znate li što je ostavio za uspomenu?

UOKVIRENA MAJICA

- Samo jednu stvar. Uokvirio sam timsku majicu u kojoj sam ušao u show kao podsjetnik na to koliko sam se trudio i zalagao. I kako bih uvijek imao na umu da trudom možemo doći do željenog cilja. Naravno da sam odmah obnovio i garderobu, jer konačno mogu kupovati stvari koje mi se sviđaju, a ne kao do sada, samo one u "koje stanem". Suma sumarum, izgubio sam 68 kilograma, obujam struka nisam još mjerio. Ali znate što, taj je osjećaj neopisiv. Osjećam se kao da sam 68 kilograma lakši - šali se odlično raspoloženi Matej.


Masa koju je nakupio - u 120 dana rada na sebi, treniranja pod vodstvom trenera, bildanja tijela, ali i psihe, u svakom slučaju usvajanja novog načina života - nestajala je mic po mic. Matej veli kako mu je novo tijelo prvenstveno donijelo i novo zdravlje. No, ono što posebno ističe kao dobrobit jest usvajanje novih prehrambenih navika. Puno boljih od onih koje je prakticirao prije ulaska u show.

- Nakon izlaska iz kuće obitelj mi je organizirala doček za pamćenje. Naravno, na fešti sam jeo svakojake slavonske delicije, ali bez grižnje savjesti. Nisam je imao zahvaljujući showu "Život na vagi", u kojem sam naučio kako se hrane ne trebam bojati. Od kada sam izašao, ljudi me svakodnevno prepoznaju i traže savjete o prehrani i tjelovježbi. Upravo zato pripremam jedan mali projekt o kojem će se više saznati na mom profilu na društvenim mrežama. Javljaju mi se mnogi koji su u showu pratili moj put u pravcu gubitku kilograma. Logično, to su gledatelji svih dobnih uzrasta, a ima i obožavateljica – veli.

Ima i jedna posebna, Matej je, šuška se, u showu doživio i ljubav s jednom od producentica. No, džentlmenski na ta pitanja ni do danas nije dao potvrdnog odgovora. Ali zato nema blokada na pitanja što je naučio u kući.


image
 

TAJNE ZAPRAVO NEMA

Tajna njegove nove linije nije nešto što do sada nismo nikada ni čuli ni vidjeli. Bazira se na miksu svega što je i do sada imao na jelovniku, pojačanog namirnicama koje je prvi puta kušao u showu. Matejev problem na određeni se način vezivao uz njegov sportski odlazak u Njemačku, u kojoj je u potpunosti promijenio dotadašnje navike. I nakon što se prestao aktivno baviti sportom, a nastavio jesti, kilogrami su se lako i brzo sakupili. Osobno vjeruje kako se viška mogao riješiti i da nije ušao u show. No, taj bi postupak bio dugotrajniji i za njega puno mukotrpniji. Što dalje?

- Nakon izlaska iz showa nisam se udebljao niti to planiram. Ono što bih želio jest dobiti na mišićnoj masi, a moja težina neće prijeći 95 kilograma. Udebljati se neću, a svakome tko ima problem s viškom poručio bih da se uhvati ukoštac s tim problemom. Radi vlastitog zdravlja. Rekao bih da je sudjelovanje u showu bilo moje veliko životno iskustvo i da mi je prijavljivanje bilo vrlo dobra odluka. U kontaktu sam sa svim kandidatima, čujemo se redovito. I apsolutno svim kandidatima i njihovim obiteljima želim sve najbolje, jer svi smo mi na neki način pobjednici. A sport? Planova i tu imam. Premda se rukometom sada ne bavim, to mi je ljubav kojoj se svakako namjeravam vratiti. Pa makar i rekreativno – veli Matej.