Pustolov u internet sukobu s anonimcem


Vedran Bađun, jedan od najistaknutijih hrvatskih pustolova privukao je ogromnu pažnju javnosti zanimljivim sadržajem koji redovno objavljuje na svom YouTube kanalu. Međutim, anonimac ili grupa anonimaca koji se predstavlja/ju kao “Rozi Kiboko – Vedran Lažun” ali i oveći broj manjih kanala i stranica doveli su Bađunov integritet pod povećalo hrvatske javnosti.

 


Iako je Bađun u nekim od svojih videa tvrdio kako je prepušten sam sebi u divljini, kako je nekada bio pripadnik Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske, i što sve ne, vrlo brzo su se pronašli ljudi koji su pronašli kontradiktornosti u njegovom sadržaju, i tako ozbiljno naštetili i njegovom kanalu, ali i Bađunu kao osobi. I dok svaki od dva gore spomenuta kanala ima određenu publiku, čini se kako sve veći broj pratitelja Vedran Bađun Adventures kanala polako prelazi na stranu Rozog Kiboka.

Neki to karakteriziraju kao psihičko zlostavljanje, pa čak i sam Vedran u svojim videima govori kako je to maltretiranje koje traje već skoro godinu dana, a s druge strane pravdaju se kako samo treba priznati sve što je slagao, i kako oni samo žele pokazati istinu javnosti. U svakom slučaju, kanal hrvatskog pustolova se već neko vrijeme više bavi javnom raspravom s anonimcem, nego onime zbog čega je i stekao popularnost – pustolovinom. Vedran Bađun bio je dosta čest gost najpopularnijeg hrvatskog podcasta “Inkubator”, pa i ne čudi da su se upravo u njihovom programu nerijetko birale strane i pokušavala rasvijetliti istina oko cijele drame. Mnoge javne ličnosti su podržale Kiboka, ali dobar dio njih se slaže da je to otišlo predaleko i da se vide posljedice koje čitava ta drama ostavlja na psihičko zdravlje Vedrana Bađuna.

Vedranov kanal sada ima skriven broj pretplatnika, a komentare je dopustio tek nedavno i već sada se vidi da u komentarima ima puno više “hejta” nego podrške. S druge strane Rozi Kiboko – Vedran Lažun kanal ima 6,37 tisuća pretplatnika, a ta brojka bilježi nagli rast, s toga se može zaključiti da je pustolov ipak izgubio dobar dio povjerenja svoje publike.

Za kraj, pogledajte i sami neke od najzanimljivijih dijelova iz čitave drame Vedran Bađun protiv Rozog Kiboka, pa sami procijenite kome vjerujete.