Policajka poginula od udara struje iz računara kojima su rudarili kriptovaluta


Kako se Maja nije javljala na telefon, njen suprug otišao je do stana i pronašao tijelo policajke. Preminula je nakon strujnog udara iz kabela računala koje su koristili za rudarenje kriptovaluta

Policajka Maja Marković (37) poginula je u utorak u bizarnoj tragedijji na terasi vlastitog stana u Beogradu. Dok je namještala kabel na računalima kojima je rudarila kriptovalutu ethereum, udarila ju je struja. Njen suprug, koji je također pripadnik MUP-a, pokušavao je nekoliko puta dobiti suprugu tog dana. 

Kako se nije javljala, otišao je do stana i tamo našao beživotno tijelo supruge na terasi, gdje su im inače i dva računala. Odmah je pozvao Hitnu, ali ženi nije bilo spasa, piše Kurir i navodi kako su prvi rezultati istrage pokazali da je žena umrla od strujnog udara.

Šokirani i utučeni susjedi za policajku Maju imaju samo lijepe riječi, a oni će se uz obitelj u petak oprostiti od nje. Maja je, piše Kurir, iza sebe ostavila i dvije maloljetne kćeri.

- Neka te čuvaju anđeli. Počivaj u miru, ljepotice. Sućut obitelji - navodi se u brojnim porukamaa sućuti na profilu tragično proeminule Maje. 

Inače, oprema za rudarenje kriptovaluta može koštati i nekoliko tisuća eura, ovisno o računalu, a neprestan rad i zagrijavanje su razlozi zbog kojih neki to i drže na obično natkrivenim dijelovima terasa.