Sjajan start u novu sezonu: NK Iskra drži lidersku poziciju


Nogometaši Iskre drže lidersku poziciju u Drugoj ligi Zapad.

Plavi sa Jaklića imaju devet boda nakon tri odigrana kola nove sezone, kao i NK Kiseljak, ali bolju gol razliku, tačnije veći broj postignutih pogodaka. Izabranici Safeta Kmetaša tako su sjajno otvorili sezonu.

UZ FK Vitez su najefikasnija momčad lige (deset postignutih pogodaka), a primili su tek tri. U prvom kolu na Jakliću je savladan FK Rudar iz Han Bile 4:1, zatim je savladan Rudara iz Sanskog Mosta 1:2, da bi protekle subote savladali Brnjake 4:1.

U subotu slijedi gostovanje ekipi Brekovice 78 iz Bihaća koja nakon tri kola nije osjetila slast bodova, pa se u Iskri nadaju novim bodovima. Dobra vijest je i to da će šef struke Kmetaš na raspolaganju imati sve nogometaše, a susret 4. kola igra se u nedjelju od 16:30 sati. Svakako vrijedi spomenuti i veoma lošu posjetu na domaćim utakmicama kluba sa Jaklića, ali to ne treba da čudi.

Katastrofalan dugogodišnji rad kluba 'otjerao' je sve zaljubljenike u klub daleko od Iskre, a prema trenutnoj situaciji teško da će se stvari promijeniti u dogledno vrijeme. Dobri rezultati često 'prikrivaju' katastrofalno stanje u i oko kluba, pa ne čudi što je brojni sponzori ne žele pomoći radu kluba, a samo rijetko u gradu i znaju termine utakmica te imena protivnika Iskre iz vikenda u vikend.

InfoBugojno će nastaviti podržavati NK Iskra, jer Iskra je iznad svih Uprava, nogometaša, trenera i ostalog osoblja.