EDIN DŽEKO OSTAO U ROMI: ŠTA SLIJEDI?


Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ostao je u Romi i u zimskom prijelaznom roku neće napustiti Vučicu.

U 20 sati zatvoren je prijelazni rok u većini evropskih zemalja i najjačih liga, a naš reprezentativac nije promijenio sredinu.

Odlazak Dijamanta iz Rima aktuelizirao se proteklih desetak dana, nakon verbalnog sukoba našeg golgetera i trenera Paula Fonsece. Stoga je Džeko posljednje dvije utakmice sjedio na tribinama, iako su zvanične informacije iz kluba bile da je povrijeđen.

Šta slijedi dalje i kada ćemo Džeku gledati sa ostalim prvotimcima Rome?

Italijanski mediji najavili su da će naš golgeter sutra sastati sa trenerom. Dijamantu je potrebno primirje s Fonsecom, kako bi ponovo konkurisao za prvi tim.

  • Sastanku bi još trebao prisustvovati sportski direktor Rome Tiago Pinto, kao i Džekin zastupnik Alessandro Lucci – pišu italijanski mediji.

Navodno, Džeko bi već u subotu mogao biti u sastavu, kada će Roma gostovati kod Juventusa (18 sati).

U međuvremenu, reprezentativcu BiH je oduzeta kapitenska traka, koju je zadužio Lorenzo Pellegrini.

Džeko je ugovorom sa Romom vezan do 30. juna 2022. godine.

Ove zime najrealnija je bila razmjena Rome i Intera. Dijamant je trebao u Milano, a Alexis Sanchez u Rim. Međutim, posao je propao jer Inter nije bio spreman da plati tri miliona veću plaću koju je Dijamant trebao imati u novom klubu.